top of page

Salih Amel Nedir?

İrem'e Göre Salih Amel - Bana göre Salih amel, kalbinde sevgi taşıyan her bireyin gösterdiği davranışlardır:


Tanıdığın bir insanı sokakta görünce merhaba deyip halini hatrını sormak bir salih ameldir.

Oda arkadaşın uyuyorken o uyanmasın diye kısık sesle konuşmak, gürültü yapmamak salih amele örnektir.

Bir annenin çocuğunun ayakkabısı yok diye kendi önceliklerinden vaz geçip çocuğuna ayakkabı alması salih ameldir.

Bu ülkenin huzuru için çalışmak, insanlara hizmet vermek, işini iyi yapmak salih ameldir.

Ben bu ülkenin birliği için, huzuru için, savaşın olmadığı, insanların yolda yürürken korkmadığı, haksızlıkların olmadığı nasıl yaşanabilir bir ülkeye çevirebilirim düşüncesiyle yapılan her faaliyetler salih amele örnektir.

Ayrıca ben bu insanlığa nasıl bir şeyler katabilirim düşüncesiyle hareket etmekte salih amele örnektir.


Ben şuan kalabalık olan bir çalışma odasında bu ödevi yapıyorum. Aynı masada çalıştığım bir başka arkadaşa tuş sesleri seni rahatsız ediyor mu diye sormak bile salih ameldir. Büyüklerimize saygılı davranmak. Sadece kendini düşünmeyip karşı tarafı düşünerek yaptığımız tüm davranışlar salih ameldir.

Geleceğin öğretmeni olarak bir öğrencime sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı, insanlara değer vermeyi öğretirsem bu da salih ameldir. Bir bireyi topluma kazandırmaktan büyük bir salih amel olabilir mi?


Sen bir bireye değerleri iyi insan olmayı öğetirsin o ilerde işini iyi yapar ve bir çok insana hizmet eder. Anne baba olur çocuklarını edindiği değerlere göre yetiştirir. Ben bir çocuğu bu hayata kazandırırsam aslında çok fazla insana dokunmuş olurum. Her bir insan bu hayatta bir insana iyi insan olma yolunda büyük bir salih amel işlemiş olursa aslında döngüsel olarak çok fazla insana dokunmuş oluyor. Salih amel küçükte olsa bir insana dokunabilmektir. Belki sadece bir tebessüm bir insanın gününü çok farklı şekilde değiştirebilir. Ben bir gün bir arkadaşıma kocaman gülümseyerek günaydın demiştim. Akşam bana İrem biliyor musun senin sayende günüm güzelleşti Enerjinin bana geçerdin ve bugün güzel şeyler yapabildim demişti. Demek istediğim ben bir kişiyi mutlu ederek aslında onlarca insanı mutlu etmiş oldum. Küçük bir salih amel dünyamızı güzelleştirebilir. Kalbi sevgi dolu çocuklar yetiştirmek salih amelin en büyüğüdür.

Dünyamız salih amellerle her bir bireyin katkısıyla umarım güzelleşir. 


16040325 - Sınıf Öğretmenliği/ 4.sınıf/ 8.30 Grubu



130 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Post: Blog2 Post
bottom of page