top of page

KAİNATTAKİ İYİLİK KAVRAMI

Mümine Yıldız : Yazar, Damladaki Okyanus, İnce Hayat, Kâşif, Anda Sırlanmış Hayat, Kiraz Çekirdeği, Sakız Hanım’ın Eteği, Güneş Anne ve Çiçek Kız.

Muhabir: Kötü bir haber duyduğunuz zaman ne yaparsınız?

Mümine Yıldız: Ben kötü bir haber aldığım zaman duyduğum o kötü haberin iyilik versiyonunu yaparım. Mesela, çocuklar ile ilgili bir kötü haber duyduğumda hemen gidip mahalledeki çocuklara küçük küçük hediyeler veririm.


Muhabir: İyilik nedir, neleri içine alır?

Mümine Yıldız: Bence iyilik yoktur iyi davranmak vardır. İyilik kavramının içine ağaca selam vermekten tutun bir insana iyilik yapmaya kadar her şey girer.


Muhabir: Bize park hikayenizi anlatabilir misiniz?

Mümine Yıldız: Yurt dışında yaşarken bir gün oğullarımla bir parka gittik ve park tertemizdi bizde bir banka oturduk. Daha sonra bisikletli bir grup genç gelip çimlere oturarak bir şeyler yediler. Yedikleri tüm yemeklerin çöplerini etrafa atmaya başladılar ve kalkıp gittiler. Büyük oğlum çok sinirlendi ve ben polisi arayacağım dedi. O sırada ihtiyar bir teyze ve köpeği geldi, etrafa atılan tüm çöpleri topladı ve çöp kutusuna attı. Ben o zaman anladım ki bazı olaylar, bize ne yapmamız gerektiğini ve yapmamamız gerektiğini öğretir.


Muhabir: Bize yurt dışında yaşadığınız şehirler ile Türkiye arasındaki iyilik anlayışını der misiniz?

Mümine Yıldız: İskoçya’da yaşadım uzun bir süre oranın toplum anlayışı islam kültürüne çok benzeyen aynı değerler uğruna yaşayan bir toplum.


Muhabir: İyiliğin tek gayesi mutluluk mudur?

Mümine Yıldız: Bu soruya okuduğum bir kitapta ki bölümle cevap vermek istiyorum. Mutlu olmak için karşıdakini mutlu etmek gerekir. Mesela iyilik yaptığımızda karşı tarafa yaptığımızı düşünüyoruz ama aslında bizim içimiz huzur dolar iyi hissederiz.


Muhabir: Kötüye bakarsak kötü mü görürüz?

Mümine Yıldız: Ben kendim kötülere bakmıyorum çünkü insan etkileniyor. Bazı kötülükler yol gösterir gibi her detayı ile anlatılıyor.


Muhabir: İyilik gizli mi yapılmalı?

Mümine Yıldız: Bazı güzel modeller için gösterilerek yapılmalı.


Muhabir: İyilik sohbetimizde bize eşlik ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Mümine Yıldız: Ben teşekkür ederim beni bu güzel sohbetinize çağırdığınız için . İyilik nedir sorusu ile yaşacağınıza içinizdeki iyi davranma eylemini dışarı çıkarmaya çabalayın. Bir iyilik sohbetinizde daha görüşmek üzere VARLIĞIMIZ İYİLİK OLSUN!

53 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ARILAR

SU KAYNAKLARI

Post: Blog2 Post
bottom of page