top of page

OYUN İÇERİK ANALİZİ : Köyde Yeni Bebeğimiz

MUŞTULAMAK KELİMESİ NE DEMEKTİR?


Muştulamak kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. TDK’ye göre muştulamak kelimesi ise şu anlama gelmektedir:

- Sevinilecek bir iş, olay vb.nin olduğunu birine haber vermek, müjdelemek


Eski zamanlarda köylerde beraber yaşayan insanlarımız arasında sevindirici bir olay gerçekleştiğinde bu olayın gerçekleştiğini diğer köy halkına duyurma işlemine yukarıda da okuduğunuz gibi muştulama denir. Muştulamaya yeni bir bebeğin doğumu, yeni gelinin köye gelmiş olması, askerde olan bir bireyin askerden dönüşü gibi örnekleri verebiliriz.



‘’İyilik Olsun’’ ekibi olarak biz de Müjdeleme/Muştulama konusuna dikkat çekmek istediğimiz için bu oyun videomuzda Sevgili Ceylin Zehra ile birlikte Dilek teyzenin çocuğunun doğum haberini köye duyurduk. Videomuzun başında yeni doğmuş bebeğine hayırlı olsun demek için Dilek teyzenin evine gittik. Dilek teyze bize teşekkür ettikten sonra bu haberi köylülere müjdelememizi rica etti ve bizlere köylülere dağıtmak üzere pasta, ekmek, çiçek gibi hediyeler verdi. Biz de köyümüzü gezerek hem köylülerimize bu sevindirici haberi verdik hem de hediyeleri dağıttık. Bu işlemleri yaparken de Ceylin Zehra ile sohbet ettik. Sizler de yeni bebeğimizin isminin ne olduğunu merak ediyorsanız Youtube kanalımızda bulunan videoyu izlemeyi unutmayınız.


Gelecek videolarımızda ve yazılarımızda görüşmek üzere.

Hoşça kalın,

İyilikle kalın,

İyilik olsun…

21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Post: Blog2 Post
bottom of page