top of page

OYUN İÇERİK ANALİZİ : Yusuf Kerem'in Fikirleri

EŞİTLİK NEDİR?

Yasalar karşısında ve siyasal, toplumsal haklar bakımından yurttaşlar arasında hiçbir ayrım bulunmaması durumu.


ADALET NEDİR?

Hak ve hukuka uygunluk; hak ve hukuku gözetme ve yerine getirme; doğruluk.


Bu iki kelime uzaktan bakıldığında aynı anlama sahipmiş gibi gözükse de aslında birbirlerinden çok farklı anlamlara sahiptirler. Eşitlik dediğimizde o durumun koşulları göz önünde bulundurulmadan herkese aynı davranmaktır. Ama adalet denildiğinde aklımıza o durumun koşulları göz önünde bulundurarak buna göre davranmak gelmelidir.



‘’İyilik Olsun’’ ekibi olarak biz de Adalet konusuna dikkat çekmek istediğimiz için bu oyun videomuzda Sevgili Yusuf Kerem ile birlikte adaletli bir paylaştırma yaptık. Videonun başında hazırladığımız özel düzenek ile havuçlarımızı tarladan topladık. Hatice ablamızın torbasındaki elmaları ve topladığımız havuçları köylülere eşit bir şekilde paylaştırmak istedik. Ama bir şeyler yanlış gidiyordu çünkü köyümüzdeki hanelerde oturan birey sayıları eşit değildi. Eğer her eve aynı sayıda havuç ve elma verirsek bazı kişiler tam bir elma bile yiyemeyeceklerdi. Bu konuda ne yapabiliriz diye düşünürken köyümüzün muhtarı Muhtar Amca çıkageldi. Muhtar Amca bizlere hangi evde kaçar kişi yaşadığını söyledi bizler de bu bilgilere dayanarak adaletli bir paylaştırma yapmaya karar verdik. Elma ve havuçlarımızı sıra ile Muhtar Amcamıza verdik o da evlerin önündeki sandıklara teker teker yerleştirdi.


Bu işlemleri gerçekleştirirken Yusuf Kerem ile adalet ve eşitlik konuları hakkında kısa bir sohbet gerçekleştirdik. Ve Aybüke Öğretmenin çiftliğindeki bir ata isim verdik. Sizler de bu ata hangi ismi verdiğimizi merak ediyorsanız Youtube kanalımızda bulunan videoyu izlemeyi unutmayınız.


Gelecek videolarımızda ve yazılarımızda görüşmek üzere.

Hoşça kalın,

İyilikle kalın,

İyilik olsun…

48 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Post: Blog2 Post
bottom of page