top of page

OYUN İÇERİK ANALİZİ : Nereye Gidiyoruz ?

MİSVAK NEDİR?

Misvak, Salvadora persica ağaç dallarından yontularak elde edilen doğal diş temizleme malzemesi.


Şu anki şartları göz önünde bulundurduğumuzda temizlik hayatımızdaki önde gelen unsurlardan bir tanesidir. Haydi gelin temizlik kavramını biraz daha açalım.

EL TEMİZLİĞİ: Akmakta olan su altında eller ıslatılır. Avuç içine sıvı sabun alınır ve sıvı sabun avuç içine dağıtılır. Her iki elin parmak araları, başparmak, el ayası ve el içi, tırnak uçları, el bileği sabun ile köpürtülerek en az 20 saniye ovalanır. Eller akan su altında durulanır.

DİŞ TEMİZİĞİ: Diş ve diş etlerinin sağlığının korunması için florürlü bir diş macunu ve yumuşak kıllı bir diş fırçası ile dişler günde en az 2 kez 45 derecelik açıyla yukarı ve aşağı hareketlerle fırçalanmalıdır.

Yiyecek ve İçeceklerin Temizliği: Yiyecek ve içecekler hastalık yapıcı mikroplarla bulaşmamış olmalıdır. Bu yüzden yiyeceklerimizi yemden önce ellerimizin temiz olduğundan emin olmalıyız. Yiyeceklerimizi yedikten sonra da mutlaka ellerimizi yıkamalıyız.





‘’İyilik Olsun’’ ekibi olarak biz de Temizlik kavramına dikkat çekmek istediğimiz için bu oyun videomuzda Sevgili İbrahim ile birlikte köy okulumuzdaki derse katılarak yukarıda belirtmiş olduğumuz temizlik konularına değindik. Bu temizlik işlemlerinin nasıl yapılması gerektiğini minik misafirimizden bizlere anlatmasını rica ettik. Sonrasında köy okulumuzdan çıkan öğrencilerimizin oyun oynarken canları bir şey çektiğinde gönül rahatlığı ile yiyebilmeleri için bahçemize bir musluk yaptık. Sizler de videomuza göz atmak isterseniz Youtube kanalımızda bulunan videoyu izlemeyi unutmayınız.


Gelecek videolarımızda ve yazılarımızda görüşmek üzere.

Hoşça kalın,

İyilikle kalın,

İyilik olsun…

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Post: Blog2 Post
bottom of page