top of page

Oyun İçerik Analizi : İyilik Olsun Köyü'nde 23 NİSAN !

Güncelleme tarihi: 10 May 2021

23 NİSAN NEDİR?

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi bayramlarından biridir. Türkiye ve KKTC yanı sıra Kosova Cumhuriyeti'nde "23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı" olarak kutlanılır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir.


Çocuklar bizim geçmişimiz, bugünümüz ve geleceğimizdir. Bu toprakları ileride onlara güzel bir miras olarak bırakabilmek için çalışırız gece gündüz. Bizim üstümüzdeki görevleri ileride devralarak yerimize geçecek olan kişidir çocuk. Kardeşimiz, yeğenimiz, evladımızdır çocuk. Kaç yaşınıza gelirseniz gelin içinizdeki çocukluğu söküp atamamak çok önemlidir. Sorumluluklarınızın farkına kalıp içten içe hep çocuk kalabilmeniz dileğiyle.



‘’İyilik Olsun’’ ekibi olarak biz de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na dikkat çekmek istediğimiz için bu oyun videomuzda Sevgili Asım Efe, Yakamoz ve Yuşa ile birlikteydik. İyilik olsun köyü yakınlarında boş bir köy olduğunu fark ettik. Köye inşa etmemiz gereken bazı yapılar olduğu için takımlara ayrıldık. Hatice ile Yuşa bir ev ve sağlık ocağı yapmaya karar verdiler. Huri ile Asım bir eczane yapmaya karar verdiler. Aybüke öğretmen ile Yakamoz ise bir kütüphane yapmaya karar verdiler.


Yerdeki otları temizleyip binaların temellerini güzelce oluşturduktan sonra renkli bloklar kullanarak duvarları inşa ettik. Bu işlemler bittikten tuğladan şirin bir köy okulu inşa ettik ve şaşalı bir çatı yaptık. Yakamoz’un da yardımı ile içerisine eşyaları güzelce yerleştirdik. Bu yapıların inşa edilme süresinde Yakamoz ile güzel bir sohbetimiz oldu hatta Yakamoz bize güzel bir şiir bile okudu. Sizler de Yakamoz’un bizlere hangi şiiri okuduğunu ve binalarımızın son halini görmek isterseniz Youtube kanalımızda bulunan videoyu izlemeyi unutmayınız.


Gelecek videolarımızda ve yazılarımızda görüşmek üzere.

Hoşça kalın,

İyilikle kalın,

İyilik olsun…

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ARILAR

SU KAYNAKLARI

Post: Blog2 Post
bottom of page