top of page

Oyun İçerik Analizi : İyiliğin Biyolojisi

KALP ORGANININ ÖNEMİ NEDİR?

Temel görevi kanı vücuda pompalamak olan kalp, metabolizma faaliyetleri sonucunda oluşan artık ürünlerin de vücuttan uzaklaştırılması, vücut ısısının düzenlenmesi, asit-baz dengesinin korunması, hormonlar ve enzimlerin vücudun gerekli bölgelerine taşınması gibi görevleri yapar.


BEYİN ORGANININ ÖNEMİ NEDİR?

İnsan beyni, kraniyal sinirler ve omurilik sayesinde merkezî sinir sistemini kontrol eder, çevresel sinir sistemini yönetir ve hemen hemen insanın tüm işlevlerini düzenler. Kalp atışı, soluk alma ve sindirim gibi istemsiz eylemler, otonom sinir sistemi yoluyla farkına varmadan beyin tarafından yönetilir.


Yukarıda da belirtmiş olduğum üzere kalp ve beyin organların vücudumuz üzerindeki etkisi çok önemlidir. Bu organlarımızın öneminin farkına varıp onlara zarar verecek durumların tümünden uzak durmalıyız. Beyin mantığın kalp ise duyguların sembolüdür. Her ne kadar birbirinden ayrı ikili gibi gözükseler de bir bütün halindedirler.





‘’İyilik Olsun’’ ekibi olarak biz de Organlar konusuna dikkat çekmek istediğimiz için bu oyun videomuzda Sevgili Elif ile birlikte kalp ve beyin organlarına değindik. Videomuzun başında iyilik olsun köyü ilkokuluna gidip elif ile kısa bir konuşma gerçekleştirdik. Konuşmamızın konusu insan vücudu için en önemli organlardan iki tanesi olan kalp ve beyindi. Aybüke öğretmeninin sorduğu sorulara Elif gayet güzel cevaplar verdi. İlerleyen dakikalarda okulumuzun bahçesine çıkıp konuşmalarımıza devam ettik. Bu aşamada beynimizin görevleri hakkında bilgilendirme yaptık. Sonrasında konuşmak için seçtiğimiz son mekan olan tarlaya gittik. Burada da iyilik denince aklımıza gelen şeyler hakkında güzel bir konuşma gerçekleştirdik. Sizler de bu konuşmalarımızın içeriklerini ayrıntılı bir şekilde izlemek isterseniz Youtube kanalımızda bulunan videoyu izlemeyi unutmayınız.


Gelecek videolarımızda ve yazılarımızda görüşmek üzere.

Hoşça kalın,

İyilikle kalın,

İyilik olsun…

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ARILAR

SU KAYNAKLARI

Post: Blog2 Post
bottom of page