top of page

Oyun İçerik Analizi : Köy Gelişiyor Mu ?



Hepimiz piknik yapmaya ağaçlık alanlara gitmişizdir. Ailemiz ile birlikte güzel bir gün geçirdikten sonra bazı kişiler o ağaçlık alanlara hiç acımadan çöplerini bırakıp gidiyor ve hatta bazen ateşlerini bile söndürmüyorlar.


Doğaya plastik atıklarınızı bıraktığınızda o atıkların toprağa karışması kaç yıl sürüyor biliyor muydunuz? Plastik poşetlerin doğaya bırakılmasından en az 1000 yıl sonra bu ürünlerin tamamen çözülmesi gerçekleşir. Aynı şekilde plastik tabakların çözülmesi için 500 yıl, pet şişeler için 400 yıl gibi süreçler gerekmektedir. Bu gibi atıklarınızı doğaya bırakmamalı ve bırakan kişileri de uyarmalısınız.


Ateşlerinizi söndürmemenizin bedeli ise daha ağır olabilir. Bu gibi durumlarda iş ileri boyutlara giderse sonuçları orman yangınlarına kadar uzanabilir. Bu gibi piknik alanlarına gittiğinizde daha dikkatli olmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmamalısınız.


‘’İyilik Olsun’’ ekibi olarak biz de Ormanları Temiz Tutmamızın Önemi konusuna dikkat çekmek istediğimiz için bu oyun videomuzda Sevgili Amine ile birlikte söndürülmemiş ateşin yanına giderek ateşin etrafını bloklarımız ile kapattık ve ateşi ormana zarar vermemesi için söndürdük. Daha sonra ormandaki çöpleri topladık. Bu işlemleri yaparken ormanlarımızı temiz tutmamız hakkında Amine ile kısa bir sohbette bulunduk. Sonrasında sence insanların bu şekilde davranmamaları için ne gibi bir çözüm bulabiliriz diye Amine’ye sorduk Amine’nin önerileri çerçevesinde ormanımıza tabela koymaya karar verdik. Ve beraber tabelamızı yerleştirdik. En sonunda da ormanımız daha iyi bir hale getirmek için papatyalarımızı ektik. Sizler de tabelalarımıza ne yazdığımızı merak ediyorsanız videomuzu izlemeyi unutmayınız.


Gelecek videolarımızda ve yazılarımızda görüşmek üzere.

Hoşça kalın,

İyilikle kalın,

İyilik olsun…

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ARILAR

SU KAYNAKLARI

Post: Blog2 Post
bottom of page