top of page

Oyun İçerik Analizi : Köyde Neden Tartışma Çıktı ?

Hepimizin hayatında zaman zaman yanlış anlaşmalar olmuştur. Bu gibi durumlarda sakin kalmalı ve çözüm odaklı olmalıyız. Karşımızdaki kişiyle orta yol bulmaya çalışarak uzlaşmalıyız. Böylelikle hem eğer ortada bir yanlış anlaşılma varsa o yok olacaktır hem de herkesin bir parça da olsa istediği gerçekleşecektir.


Eğer anlaşamıyorsak ya da sinirliysek o ortamı terk etmek herkes için en iyisi olabilir. Sinirimiz yatıştıktan sonra birbirimizi daha çok anlayabiliriz. Ve sonrasında asıl olan problemi belirlemeli ve çözümlerimizi masaya yatırmalıyız. Çözümlerimizden en iyisini seçerek uygulamaya başlayabiliriz. Bu gibi durumlarda sorunumuzdan kaçarak hiçbir sonuca varamayız. Ne kadar kısa zamanda yüzleşirsek o kadar iyi olur.




‘’İyilik Olsun’’ ekibi olarak biz de Köyümüzde Yaşanan Su Problemine dikkat çekmek istediğimiz için bu oyun videomuzda Sevgili Ahmet ile birlikte öncelikle yaşanan sıkıntının ne olduğunu tespit ettik. Bu sıkıntı köyümüzde yaşayan insanların aynı anda kuyudan su almak istemeleriydi. İlk önce köyümüzün muhtarı yardımı ile köylülerimizden evlerine gitmelerini rica ettik. Daha sonra Ahmet ile birlikte herkesin evine tek tek gidip müsait oldukları günleri belirledik. Köyümüze ait olan kuyumuzun önüne tabelalar diktik ve karışıklık olmaması için bu tabelalara belirlediğimiz günleri yazdık. Gündelik hayatımızdaki sorunlar ile nasıl başa çıkabileceğimizi böylelikle kavramış olduk. Ama hallolmayan bir sorun vardı Hatice Teyze ile Gürkan Amcanın müsait oldukları günler aynı idi. Sizler de bu sorunu nasıl çözdüğümüzü merak ediyorsanız videomuzun devamını Youtube kanalımızdan izlemeyi unutmayınız.


Gelecek videolarımızda ve yazılarımızda görüşmek üzere.

Hoşça kalın,

İyilikle kalın,

İyilik olsun…

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ARILAR

SU KAYNAKLARI

Post: Blog2 Post
bottom of page