top of page

Oyun İçerik Analizi : Köyde Uçuyoruz !

ARILAR NEDEN ÇOK ÖNEMLİ?

Bal arıları ve yaban arılarının içinde bulunduğumuz eko-sistem için önemi, bitki örtüsüyle oluşturdukları ortak yaşamla başlar: Arılar yaşamak için besin olarak çiçeklerin nektarına (bal özüne) gereksinim duyarlar, bitkilerinse polenlerini yaymak ve böylece üremek için bir dölleyiciye ihtiyaçları vardır.


'Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa insanın sadece 4 yıl ömrü kalır, arı olmazsa bitki, hayvan ve insan olmaz'. Einstein'a ait olan bu sözleri hepimiz illaki duymuşuzdur. Arıların toplumuzdaki önemini de bilmeyen yoktur. Bizim için bal üretmekle kalmayıp doğadaki bitkilerin çoğalmasını da sağlıyorlar. Ürettikleri bal da günümüzde bize bir çok konuda yardımcı ve şifa oluyor. Bu yüzden arıların yaşadığı yerlerde daha dikkatli olmalı ve kovanlara zara vermemeliyiz.




‘’İyilik Olsun’’ ekibi olarak biz de Arılar konusuna dikkat çekmek istediğimiz için bu oyun videomuzda Sevgili Mehmet Yavuz ile birlikte arılara yardımcı olduk. Köyümüze girdiğimizde her yerde arılar başıboş bir şekilde dolaşıyordu biz de ilk olarak köylülerin yanına gittik. Mehmet Yavuz ile köylülerimizi tanıştırdık. Sonra Hatice teyzenin getirmiş olduğu kovanları arıların yaşam alanlarına yerleştirme görevini biz aldık. Köyümüzü gezerek kovanları tek tek güzelce yerleştirdik. Sizler de kovanlarımızı nerelere yerleştirdiğimizi görmek isterseniz Youtube kanalımızda bulunan videoyu izlemeyi unutmayınız.


Gelecek videolarımızda ve yazılarımızda görüşmek üzere.

Hoşça kalın,

İyilikle kalın,

İyilik olsun…

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ARILAR

SU KAYNAKLARI

Post: Blog2 Post
bottom of page