top of page

Oyun İçerik Analizi : Yan Köye Ne Olmuş ?

AĞAÇLANDIRMA NEDİR?


Ağaçlandırma, yangın, zararlı biyolojik etkiler, kuraklık gibi doğal veya yanlış uygulamalar sebebiyle insan eliyle bozulan doğal orman alanlarında suni, ormancılık faaliyetidir.


Yaşamımızı sürdürebilmek için ihtiyacımız olan en önemli şeylerden bir tanesi de nefes almaktır. Nefes almak çok kolaymış gibi gözükse de aldığımız nefesi kaliteli bir şekilde kullanabilmemiz için temiz bir havaya ihtiyacımız vardır. Bu temiz havayı de tabi ki ormanlarımızdaki ağaçlarımızdan sağlarız. Demem o ki ormanlarımız bizim hayatımızda çok önemli bir yere sahiptirler. Bu yüzden elimizdeki imkanlarla ağaçlandırma işlemin gerçekleştirirsek eğer kendi küçük ormanlarımızı yapabiliriz.



‘’İyilik Olsun’’ ekibi olarak biz de Ağaçlandırma konusuna dikkat çekmek istediğimiz için bu oyun videomuzda Sevgili Amine ile birlikte ağaçlandırma yaptık. İyilik olsun köyünün yakınlarındaki terk edilmiş bir koy bulduk. Bu köy içinde yaşayan köylüler tarafından terk edildiği için evlerin her yanını örümcek ağı kaplamıştı. Ev sahipleri gittiği için ormancılar da o köyüm ağaçlarını kontrolsüz bir şekilde kesmişler. Bizler de iyilik olsun köyüne gidip köylülerimizin kapısını tek tek çalıp bize yardım edip edemeyeceklerini sorduk. Sırasıyla Muhtar Amca, Elif Teyze ve Hatice Teyze ile konuştuk ve bizlere yardım edebileceklerini söylediler. Tahrip edilmiş olan köyün ormanı önünde buluştuk ve birlikte ağaçların köklerini koparıp yeni fidanlar diktik. Bu işlemi gerçekleştirirken amine ile sohbet ettik. Sizler de köyün il ve son halini görmek istiyorsanız Youtube kanalımızda bulunan videoyu izlemeyi unutmayınız.


Gelecek videolarımızda ve yazılarımızda görüşmek üzere.

Hoşça kalın,

İyilikle kalın,

İyilik olsun…

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ARILAR

SU KAYNAKLARI

Post: Blog2 Post
bottom of page