top of page

OYUN İÇERİK ANALİZİ : Hijyen Bizden Sorulur !

HİJYEN NEDİR?

Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerinin tümü hijyen olarak tanımlanır.


Sağlığımız için dikkat etmemiz gereken unsurların başında hijyen gelir. Özellikle covid-19’un dışarıda kol gezdiği bu dönemlerde eskisinden daha çok sağlığımıza önem vermeliyiz. Dışarıya çıkarken maskelerimizi takmalı, eve geldiğimizde ellerimizi güzelce yıkayıp mikroplarından arındırmalıyız. Dışarıya çıktığımızda toplu alanlarda bulunmaktan kaçınmalıyız. Bunun beraberinde yememize içmemize çok dikkat edip sporumuzu aksatmamalıyız.




‘’İyilik Olsun’’ ekibi olarak biz de Hijyen Kavramına dikkat çekmek istediğimiz için bu oyun videomuzda Sevgili Rüzgar ile birlikte Hasan Amca'ya havuçlarını toplaması için yardım ettik. Bu işlemi gerçekleştirirken hijyenin hayatımızda ne kadar önemli bir rol oynadığından bahsettik. Havuçları toplamadan önce ellerimizi yıkadık ve havuçlarımızı güzelce yıkadık. Daha sonra Hasan Amca’nın tezgahını temizleyerek temiz beyaz örtüler serdik. Havuçlarımızı temiz olan örtülerin üzerine güzelce yerleştirdik. Sizler de Rüzgar’ın videomuzun başında Huri ablasına yaptığı sürprizi görmek isterseniz Youtube kanalımızda bulunan videoyu izlemeyi unutmayınız.


Gelecek videolarımızda ve yazılarımızda görüşmek üzere.

Hoşça kalın,

İyilikle kalın,

İyilik olsun…


6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ARILAR

SU KAYNAKLARI

Post: Blog2 Post
bottom of page