top of page

OYUN İÇERİK ANALİZİ (Atlara İsim Verdik)

Güncelleme tarihi: 11 Mar 2021



İnsan, doğası gereği temiz olmayı, temiz olanları sever. Evinin, çevresinin, çalıştığı yerin, oturduğu yerin; bulunduğu her yerin temiz olmasını bekler. Çünkü temizlik, insanın bedensel sağlığı ve ruh dinginliği için çok önemlidir.


Temizlik, mikropları ve zararlı bakterileri yok etmesi açısından bedensel sağlığımız için; kirliliklerin gözümüze ve ruhumuza hitap etmemesi ve temiz olan şeylerin bize daha hoş ve cazip gelmesi açısından da ruh dinginliğimiz için faydalıdır.

Temizliğin insan için faydalı olduğu ve kirliliğin de hiçbir yerde ve zamanda uygun bir durum olarak görülmediğinden şüphesi olan yoktur. Hal böyleyken ‘’neden çevremizin yeteri kadar temiz tutulamadığı sorusu/sorunu’’ ile karşı karşıya kalmamız kaçınılmazdır.


İnsan, doğası gereği temiz olduğu gibi, aynı zamanda doğası gereği unutkandır da. Bu gerçekliği göz ardı etmememiz gerekir. İnsanlara ve özellikle çocuklara; çevre temizliği, doğanın hayatımızdaki yeri ve önemi gibi konuları her zaman hatırlatmamız ve onların zihinlerinde bu değerleri taze tutmamız gerekir.


‘’İyilik Olsun’’ ekibi olarak biz de bu farkındalığın oluşturulması amacıyla bu oyunumuzda Sevgili Ali ile birlikte okulumuzun bahçesinin temizliği için çalıştık. Ve okulumuzun bahçesine bir dut ağacı diktik.

Dikmek için dut ağacını seçmemiz tesadüf değildi elbette. Dut ağacı, kuşlar için bir barınak ve dinlenme yeri olması ve kültürümüzde önemli bir yer tutması açısından önemlidir.


Çevremizi temiz tutarsak, hem yaşadığımız süre boyunca ferah bir hayat süreceğiz; hem de gelecekte yaşayacak olan insanlar için, ‘’daha yaşanabilir bir dünya’’ bırakmış olacağız. Bunun getireceği mutluluk ise paha biçilemezdir.

Gelecek videolarımızda ve yazılarımızda görüşmek üzere.


Hoşça kalın,

İyilikle kalın,

İyilik olsun…

23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Post: Blog2 Post
bottom of page